Camping België kust

Camping België kust

Zin in een strandvakantie? Denk dan eens aan een vakantie op een camping aan de Belgische kust. Hier kunt u beslist een onvergetelijke vakantie beleven. We hebben voor u een mooie selectie gemaakt van de beste campings in deze populaire vakantiestreek. Er is heel wat voor te zeggen om te kiezen voor een vakantiebestemming als deze. Lees hier meer over wat een vakantie op een camping aan de Belgische kust u aan voordelen te bieden heeft.


Camping België kust

Wat een vakantie aan de Belgische kust heel aantrekkelijk maakt, is het feit dat u helemaal niet zo ver hoeft te reizen voor een geslaagde strandvakantie. Binnen een klein aantal uurtjes reistijd bevindt u zich al op de plaats van bestemming, dat betekent nog meer tijd om te genieten. Bovendien zijn de stranden van België zeer uitgestrekt en op veel plaatsen vindt u mooie duingebieden. Dan hebben we het nog niet gehad over de mooie badplaatsjes die u hier kunt vinden. Elk plaatsje straalt zijn eigen unieke sfeer uit. Op verschillende plekken kunt u nog een glimp opvangen van oude tradities, zoals in Oost-Duinkerke waar u de garnalenvissers te paard nog aan het werk kunt zien. Maar ook op het gebied van uitgaan, gastronomie en kinderattracties zult u hier zeker niets missen.

Bekijk hier de campings

Wanneer we het hebben over een camping aan de kust, dan bedoelen we een camping die direct aan zee is gelegen. Veel reiswebsites beschrijven een camping al als een ‘camping aan de kust’ wanneer de camping op 3 km van het strand is gelegen. Dat is hier zeker niet het geval. Alle campings die hier benoemd worden als een camping aan de kust liggen op loopafstand van het strand. Een goed voorbeeld van een dergelijke camping is Camping Jagershof in Bredene aan Zee. Deze camping ligt op maar 300 m van het strand. Ligt een camping in de buurt van het strand, maar niet op loopafstand, dan wordt dit er expliciet bij vermeld. Zo zult u niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Dit is bijvoorbeeld het geval bij Camping Klein Strand . Deze camping ligt op ongeveer 10 km van het strand, maar op de camping zelf vindt u wel een mooi strand aan een recreatiemeer. Hetzelfde geldt voor Camping Nieuwpoort. Deze camping ligt op ongeveer 5 km van de zee, maar beschikt ook over een eigen strand en recreatiemeer.


Camping België kust

In de regio de Belgische kust is het vanzelfsprekend heerlijk genieten van het strand en de zee. Maar er zijn ook andere leuke attracties en recreatiemogelijkheden in de buurt. Deze streek staat onder andere bekend om zijn vele leuke kinderattracties. Een van de hoogtepunten is Plopsaland De Panne waar uw kinderen hun helden als Kabouter Plop, Bumba, Piet Piraat en Mega Mindy kunnen ontmoeten. Ook het Boudewijn Seapark in het nabijgelegen Brugge met dolfijnen, zeeleeuwen, zeehonden, roofvogels en allerlei attracties is een leuke dagbestemming tijdens uw vakantie op een camping aan de Belgische Kust.